Onderhoud van hout en PVC

Onderhoud Houten vloeren

Nadat de vloer bij u is gelegd adviseren wij om de eerste 2 weken de vloer niet vochtig af te nemen met water. Alleen wanneer nodig met een zachte bezem of parketborstel (stofzuiger).

Na 2 weken wordt de vloer gereinigd met een zachte groene zeep of een hiervoor bestemd onderhoudsproduct voor de vloer. Na deze behandeling kan de vloer met een was worden onderhouden.

Vloer-onderhoud

Let er goed op dat bij vloer welke met was bewerkt moet worden deze goed wordt uitgeboend. Krassen in de toplaag van de was  worden zo opgevuld en de vloer krijgt een nieuw aanzien. Breng de was gelijkmatig aan in de lengterichting van het hout, en werk van buiten naar binnen om aanzetten te voorkomen. Na ongeveer een uur kan de vloer worden opgeboend, om glans te verkrijgen en om de waslaag te verharden. Let op! De vloer wordt door deze behandeling spiegelglad. Bij een normaal gebruik wordt geadviseerd de vloer 2 maal per jaar te onderhouden met was.
Er zijn harde en zachte soorten was te verkrijgen. Lees goed de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Een nalatig onderhoud geeft kale slijtplekken,welke lichter blijven kleuren na onderhoud. De vloer moet dan met een vloerolie worden behandeld. Dit is plaatselijk mogelijk, maar reinig alvorens de slijtplekken met een Vernox (ontvetter), om de waslaag te verwijderen.
Eerste 3 weken geen kleden plaatsen, ivm ventilatie en verkleuring. Extreem  vette vlekken kunnen worden verwijderd met een ontvetter (Vernox), na deze behandeling altijd de vloer in een was zetten. Plaats vilt onder interieurdelen welke veel over de vloer schuiven. Deze zijn onderandere bij ons verkrijgbaar. Controleer altijd of is vermeld welke afwerkingslaag bij u is aangebracht. Zo weet u zeker hoe u het beste uw vloer kunt onderhouden.
Garantie bepalingen zijn geheel afhankelijk van gebruik. Woody Wood parketvloeren neemt samen met u door welke olie het meest bij uw thuissituatie past. Zo weet u dat u altijd het optimale produkt heeft voor uw vloer.

Afwerking

U kunt kiezen uit verschillende oliën en lakken voor uw vloer. Samen met uw parketeur kunt u een keuze maken uit verschillende soorten olie en vloerlak.

Lakken

Afhankelijk van de gezinssituatie wordt een lak gekozen die het meest bij u past. Enkele voorbeelden waar op gelet wordt: Hechting, mechanische weerstand, chemische bestendigheid en kleurbehoud. Geheel afhankelijk van gebruik en onderhoud biedt een laklaag een bescherming van ongeveer 6-10 jaar. Wij informeren u graag over de ruime keuze in de verschillende laksoorten.

Vloerolie

Het vloerenprogramma HARDENDE OLIE
Dampdoorlatend, water en vuilafstotend.
Blijvend elastische, slijtvaste bewerking voor uw houten vloer.
De kleur van de ondergrond krijgt een diepere tint en de houtnerf wordt erdoor geaccentueerd.
Grond en eindafwerking van onbehandelde vloeren.
1 à 4 x behandelen, afhankelijk van de ondergrond.
Of 1 x behandelen en daarna afwerken met hardwasolie.

HARDENDE OLIE WIT
Dezelfde eigenschappen als de Hardende Olie. Voor een witte transparante grondlaag. Zeer aan te bevelen voor lichte houtsoorten zoals spar en berk.

HARDWASOLIE
Dampdoorlatend, water, vuilafstotend en antistatisch.
Eindafwerking na behandeling met hardende olie.
Grondlaag en eindbehandeling van onbehandeld of reeds met was behandeld hout.
1x dun, evt. na enkele dagen herhalen.

VLOERWAS ONDERHOUD
Periodiek onderhoud van wasvloeren die behandeld zijn met was of hardende olie.
Het oplosmiddel is water.
Ziet er in vloeibare toestand melkachtig uit maar droogt transparant op.
Regelmatig de vloer te moppen met een scheutje Biopin Vloerwas Onderhoud, verlengt u aanzienlijk de levensduur van de waslaag en is tevens een krachtige reiniger.

VLOERREINIGER
Zeer geconcentreerde, krachtige reiniger

Onderhoud van PVC vloeren

Een PVC vloer bestaat uit verschillende lagen kunststof waarvan de bovenste een beschermende toplaag is. Dit geeft vooral als voordeel dat een PVC vloer onderhoudsvriendelijk is.

De basis van het onderhoud is simpel:
  • Regelmatig stofzuigen en dweilen
  • Gebruik een PVC vloer reiniger voor bescherming en reiniging van de vloer
! Zaken om rekening mee te houden zijn:
  • Verwijder vuil of vlekken direct en wacht niet tot de volgende onderhoudsbeurt. Het zou namelijk in de vloer kunnen trekken.
  • Gebruik geen polish, was of zeep. Dit geeft op PVC een extra laagje en trekt juist meer vuil aan.
  • Gebruik niet te veel water en wees zuinig met allesreiniger en overige reinigingsmiddelen tijdens het dweilen. Dit zou vlekken kunne veroorzaken die niet meer weggaan.
  • Gebruik nooit een schuurmiddel.
  • Een stoomreiniger kan, door de hete lucht, het gevolg hebben dat de vloer kromtrekt en de lijm loslaten