Vloeren

PVC Vloer
PCV Vloer
PVC Vloer

PVC vloer

PVC is een kunststof dat als basis wordt gebruikt voor veel verschillende soorten producten waaronder ook vloeren. PCV is zeer slijtvast en dus ook uitermate geschikt voor intensief huishoudelijk gebruik.

De extra toplaag van de vloer bepaald hoe groot de beschermende factor is en zorgt er voordat de vloer een mooie matte uitstraling krijgt. Een bijkomend voordeel is dat je na het leggen van de vloer geen extra onderhoud hoeft te plegen. PVC vloeren zijn dus zo goed als onderhoudsvrij en reiniging gaat makkelijk met lauw water en een speciale PVC reiniger.

 

Planken
Planken

Planken

Planken houten vloerdelen zijn er in vele verschillende soorten en maten en worden na het leggen geschuurd en daarna gelakt of geolied. De dikkere varianten van 14 tot 22 mm kunnen ook blind vernageld worden.
Eiken vloeren zijn wel een van de bekendste vloerdelen welke worden geplaatst, deze laten zich uitstekend combineren met uiteenlopende interieurinrichtingen en diverse type woningen. Mede doordat deze houtsoort is te kleuren d.v.m. kleurolie of lak.
Naast eiken zijn er nog vele verschillende soorten hout zoals: essen, kersen, noten, jatoba, padouk, lariks, mahonie en nog veel meer.
Kortom, met planken vloeren kunnen we voor ieder wat wils creëren bij elke inrichting.

Laminaat
Laminaat

Laminaat

Laminaat is een plaatmateriaal dat uit verschillende laagjes is opgebouwd, waarbij eigenschappen verkregen worden die met enkelvoudige materialen niet verkregen zouden kunnen worden.
De toplaag of ‘slijtlaag’ is bij goedkopere producten meestal dun waardoor de levensduur korter is.
Het voordeel van een laminaat is dat deze vorm van planken minder onderhevig is aan krimpen en uitzetten. De kwaliteit van het laminaat wordt vaak aangeduid met een nummer, tussen 21 en 34. Hoe hoger het nummer, des te beter de kwaliteit.

Traditioneel
Traditioneel

Traditoneel

Ook traditioneel gelegde houten vloeren, welke ook wel tapis of ambachtelijke vloeren genoemd worden, zijn er vele soorten en mogelijkheden. Met traditioneel bedoelen we een houten vloer welke wordt vastgelijmd en -gespijkerd aan de ondervloer. Deze manier van leggen is daarna ook niet meer verhuisbaar.

Bekende traditionele vloeren welke gelegd worden zijn o.a.: Visgraat, Blokpatroon, Bourgogne en gespijkerd. Naast de ‘gewone’ houtssoorten geeft een traditionele vloer gecombineerd met een houtsoort als Padouk (rood), of Purperhart (paars) een heel eigen sfeer.

Vloer restauratie
Vloer restauratie

Restauratie

Is uw vloer vaal, beschadigd, uitgekeken op de kleur of heeft u een uitbouw op de planning staan? Uw bestaande houten vloer kan heel goed opgeknapt worden. Dat is nou juist de kracht van een houten vloer. Een renovatie is altijd de moeite waard en is vaak in een korte tijd al voor elkaar. Uw houten vloer wordt nieuw leven in geblazen, zal glanzen als nooit te voren en kan weer jaren vooruit.

Weet u niet zeker of uw vloer geschikt is voor zo’n renovatie? Maak een afspraak en wij geven u een gedegen advies over de opties wat er aan uw vloer verbeterd kan worden. Zo kunnen we uw vloer schuren, opfrissen, uitbreiden of zelfs helemaal opnieuw leggen. En dat alles volgens uw eigen smaak. Een houten vloer schuren en opnieuw in de (kleur) olie zetten geeft al een verbluffend resultaat. Uw vloer is weer helemaal terug van weg geweest.